STAGE HIGHLIGHTS

Type stage:

Stagiair Procesondersteuning

MBO/HBO:

MBO

STAGEPERIODE

per september 2021

Stagiair Procesondersteuning

Gemeente Hellendoorn is een ondernemende gemeente in het hart van Overijssel. De ambtelijke organisatie staat op dit moment voor een grote veranderopgave. Het sociaal beleid van de gemeente wordt bijgesteld om zorg en ondersteuning aan inwoners te kunnen blijven leveren, die dat echt nodig hebben.

Het team Sociaal domein is onder andere actief op het gebied van WMO, Jeugdzorg en Participatiewet. Het team bestaat uit zeventig medewerkers, die continu in beweging zijn binnen deze dynamische omgeving, waarin beleid en uitvoering elkaar actief op zoeken.


Binnen het team Sociaal domein hebben wij ruimte voor een enthousiaste en gedreven


Stagiair Procesondersteuning

32 uur per week


Graag dragen wij bij aan het opleiden van toekomstige professionals binnen het Sociaal domein. We zijn zelf een lerende organisatie en bieden nu een stageplek op het gebied van procesondersteuning. Wij zoeken per september 2021 een enthousiaste MBO-student die opgeleid wordt om de consulenten jeugd en Wmo te ondersteunen, om zo een bijdrage te leveren aan kwalitatieve zorg in de gemeente Hellendoorn.

Ben jij een derdejaars student, bij voorkeur MBO administratief of juridische opleiding? En ben je in staat en bereid volledig mee te draaien binnen ons team en daarnaast ruimte te pakken voor opdrachten vanuit de studie. Ben jij een echte doorzetter met een groot verantwoordelijkheidsgevoel? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Jij leert van ons en wij leren van jou

Je bent onderdeel van het subteam Wmo. Dit team bestaat uit consulenten, beleidsadviseurs, kwaliteitsmedewerkers, contractmanager en procesondersteuners. Binnen je stage loop en werk je mee met onze procesondersteuners. Zij zijn de administratieve spin in het web voor onze consulenten. Zij behandelen alle administratieve handelingen binnen het Sociaal domein. Daarnaast stellen zij beschikkingen op, coördineren zij de post en handelen facturen af. We houden van een frisse blik en laten ons graag verrassen door kennis die jij meeneemt vanuit je studie. Jij leert op jouw beurt in de praktijk hoe het Sociaal domein in elkaar zit en hoe wij als gemeente eraan bijdragen om de juiste zorg te leveren aan burgers die dat echt nodig hebben.


Wat verwachten wij van jou?

• Je volgt een MBO studie in de richting sociaal, administratief of juridisch;
• Je bent een derdejaars student en enige stage- of werkervaring in het vak is een pré;
• Je werkt accuraat en bent een tikje perfectionistisch;
• Rapporteren en verslagen schrijven vormen voor jou geen probleem;
• Je bent resultaatgericht, integer en flexibel;
• Je beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.


Wat bieden wij?

Wij bieden je een boeiende stageplek bij een dynamische gemeente en in een team dat volop in ontwikkeling is. De stagevergoeding is conform de cao gemeenten. Je kunt bij ons aan de slag voor een periode tussen 5 tot 12 maanden. Er is alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en je kunt rekenen op persoonlijke, goede begeleiding vanuit het team.


Wil je meer weten?
Heb je nog vragen over de stage of mogelijkheden binnen ons team? Neem dan contact op met Bianca Bruinsma, coördinator Wmo, telefoonnummer 06 11726108.


Enthousiast?
Spreekt deze uitdagende stage jou aan? Stel je dan aan ons. Danique Timmermans, P&O-adviseur Sociaal domein (D.Timmermans@hellendoorn.nl), ziet je reactie uiterlijk maandag 28 juni 2021 met belangstelling tegemoet.

Solliciteer direct!