Peter de Jong

Opleiding: Infratechniek/Grond, Weg en Waterbouw, Deltion College Zwolle
Stageperiode: 2019
Stagebedrijf: Nexus Infra

“Mijn naam is Peter de Jong en ik heb stage gelopen bij Nexus Infra. Deze stage heb ik gelopen als onderdeel van de opleiding infratechniek/Grond, Weg en Waterbouw die ik gevolgd heb aan het Deltion College te Zwolle.

Tijdens mijn stage heb ik veel ervaring op mogen doen in verschillende facetten binnen de wegenbouw. Zo heb ik ervaring opgedaan bij de werkvoorbereiding waarbij ik mij onder andere bezig heb gehouden met het maken van revisie tekeningen aan de hand van zelf ingemeten data doormiddel van gebruik van een GPS systeem, het uittrekken en bepalen van hoeveelheden en het opnemen van werkzaamheden buiten.

Verder heb ik ervaring op mogen doen bij de uitvoering van projecten. Ik assisteerde de uitvoerder bij zijn werkzaamheden en werkte mee met de vakmannen die het werk uitvoeren. Tijdens deze stage heb ik veel kennis en ervaringen op mogen doen die goed van pas gaat komen in mijn verdere carrière.

Tevens ben ik momenteel nog steeds werkzaam bij Nexus Infra wat ik combineer met de opleiding Civiele techniek aan het Saxion te Enschede.”