STAGE HIGHLIGHTS

Bedrijfsnaam

Type stage:

Stage Jeugdhulp

MBO/HBO:

HBO

STAGEPERIODE

per september 2021

Stagiair Jeugdhulp

Graag dragen wij bij aan het opleiden van toekomstige professionals binnen de jeugdzorg. We zijn zelf een lerende organisatie en bieden nu een stageplek op het gebied van Jeugd. Wij zoeken per september 2021 een enthousiaste HBO-student die opgeleid wordt voor het vakgebied Jeugd en wil ontdekken hoe hij of zij kan bijdragen aan de ontwikkeling en veiligheid van jeugdigen in de gemeente Hellendoorn.
Ben jij een derdejaars student Social Work of Pedagogiek? En ben je in staat en bereid volledig mee te draaien binnen ons team en daarnaast ruimte te pakken voor opdrachten vanuit de studie. Ben jij een echte doorzetter met een groot verantwoordelijkheidsgevoel? Dan zijn wij op zoek naar jou

Jij leert van ons en wij leren van jou
Je bent onderdeel van het subteam Jeugd. Dit team bestaat uit zeven professionals, een tweetal beleidsadviseurs en POH’ers, een aantal juridische medewerkers en de contractmanager. Binnen je stage loop en werk je mee met onze professionals Jeugd. Zij behandelen, onderzoeken en rapporteren over allerlei aanvragen. Als stagiair krijg jij de kans hierin proactief mee te denken en jezelf te ontwikkelen. We houden van een frisse blik en laten ons graag verrassen door kennis die jij meeneemt vanuit je studie. Jij leert op jouw beurt in de praktijk hoe de jeugdzorg in elkaar zit en hoe wij als gemeente eraan bijdragen om de juiste zorg te leveren aan jeugdigen die dat echt nodig hebben. Het betreft een uitdagende stageplek met een hoge mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid.

Wat verwachten wij van jou?
• Je volgt een HBO opleiding in de richting van Social work of Pedagogiek;
• Je bent een derdejaars student en enige stage- of werkervaring in het vak is een pré;
• Omdat je volledig meedraait in het team is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en over een gezonde dosis relativeringsvermogen beschikt;
• Rapporteren en verslagen schrijven vormen voor jou geen probleem;
• Je bent resultaatgericht, integer en flexibel;
• Je beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een boeiende stageplek bij een dynamische gemeente en in een team dat volop in ontwikkeling is. De stagevergoeding is conform de cao gemeenten. Je kunt bij ons aan de slag voor een periode tussen de tien en twaalf maanden. Er is alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en je kunt rekenen op persoonlijke, goede begeleiding vanuit het team.

Wil je meer weten?
Heb je nog vragen over de stage of mogelijkheden binnen ons team? Dan kan je contact opnemen met Wenda Tijssen, coördinator Jeugd, via 06 48430264 of Barbara Eggink, makelaar Sociaal domein, 06 21132519.

Enthousiast?
Spreekt deze uitdagende stage jou aan? Stel je dan aan ons voor en maak op jouw eigen manier duidelijk waarom we jou moeten uitnodigen voor een gesprek. Danique Timmermans, P&O-adviseur Sociaal domein, ziet je reactie uiterlijk vóór 1 april 2021 met belangstelling tegemoet.

Solliciteer direct!